Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης είχε ο Ανδρέας Παχατουρίδης στην Τουρκία - Δείτε τι συζήτησαν


 Συνάντηση με τον κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, στο γραφείο του στο πάρκο Εμιργκάν είχε ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Οι δύο άντρες συζήτησαν  τρόπους συνεργασίας μεταξύ του Περιστερίου και της Κωνσταντινούπολης, της "Παγκόσμιας Πρωτεύουσας", στους τομείς της καθημερινότητας, του πολιτισμού και της κλιματικής αλλαγής για τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών, καθώς και για τις αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και τη συμβολή της στη βελτιωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης σχολίασε για την συνάντηση 

"Ο κ. Ιμάμογλου, δήμαρχος σε 17 εκ. πολίτες, έμπρακτα στηρίζει την ελληνορθόδοξη κοινότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Τον ευχαρίστησα για τα ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια με τα οποία με υποδέχθηκε, τον προσκάλεσα στους εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστερίου ως αυτόνομου δήμου και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στα τέλη Μαρτίου.

Παράλληλα του προσέφερα έναν πίνακα, που απεικονίζει δύο Πόντιους να χορεύουν τον Πυρρίχιο, τον χορό της φωτιάς.

Με τον κ. Ιμάμογλου, εκτός από την Ποντιακή καταγωγή, μας ενώνει ο κοινός θόλος της δημοκρατίας, του πολιτισμού και των αξιών του.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το "να ανοίγει τα φτερά του" το Περιστέρι μας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας."